Eroon napostelusta

Säännöllinen välipalojen syöminen ja tiheä ateriarytmi ovat usein suositeltu tapa laihduttamiseen. Yhä enemmän puhutaan kuitenkin myös paaston merkityksestä. Se, ettei elimistölleen anna jatkuvasti prosessoitavaa vaan pitää aterioiden välillä kunnon tauot, on todettu useissa tutkimuksissa sekä terveelliseksi että ihmiselle myös luontaiseksi tavaksi (esi-isillämme ei ollut aina ruokaa saatavilla kolmen tunnin välein). Eläinkokeissa on osoitettu myös, että saman energiamäärän syöminen harvemmin isompina annoksina laihdutti enemmän kuin sen jakaminen pieniksi annoksiksi pitkin päivää.

Anna elimistön levätä välillä

Se, että elimistö saa välillä levätä ja pääsee hyödyntämään jo olemassa olevia energiavaroja (elimistöön kertynyttä rasvaa) on paitsi terveellistä ja laihduttavaa, myös kätevää: ketoosissa näläntunne vähenee, joten välipalojakaan ei tarvitse olla jatkuvasti napsimassa. Näin myös verensokeri pysyy tasaisena, kun sitä ei turhaan heilautella vähän väliä.

Seuraavaksi käsittelemme näläntunteen häviämistä .


Ladydieetti nyt tarjouksessa!

Lue lisää tarjouksesta


 

Facebook Comments


Scroll to top
KIRJAUDU PALVELUUN

Unohdin salasanan..
×