Ketoosi herättää

Ketoosin energisyys potkaisee

Monet kuvaavat ketoosin saavuttamisen hetken ”energian potkaisemisena”. Olotila tosiaan on jotain ihan muuta kuin koskaan ennen.  Yöunien laatu paranee ja unen tarve vähenee, päiväunista pääsee eroon, aamuheräämiset helpottuvat ja lounaan jälkeinen uupumus katoaa. Monet kertovat myös huomaavansa ajattelun selkeytyvän ja vireystilan pysyvän yllä pitkään. Tehtävät, jotka vaativat pitkää keskittymistä, tuntuvat ketoosissa helpommilta.

Saat uutta energiaa

Tämä uusi energisyys perustuu moneen asiaan. Suuri rooli on jatkuvasti tasaisena pysyvällä verensokerilla. Toinen vaikuttava tekijä ovat ketoaineet, joita elimistö alkaa ketoosissa käyttää uutena energianlähteenään. Ketoosi muuttaa aineenvaihduntaa ja vaikuttaa ketoaineiden kautta myös aivoihin. Myös hyvien rasvojen lisääntynyt osuus ruokavaliossa stimuloi aivoja. Ei siis ihme, että ketoosiruokavaliota käytetään ulkomailla hoitomuotona mm. vaikeista keskittymishäiriöistä kärsiville, epileptikoille sekä muistisairaille potilaille.

Lue seuraavaksi, miten ketoosi auttaa vatsavaivoihin.

Facebook Comments


Scroll to top
KIRJAUDU PALVELUUN

Unohdin salasanan..
×